Vlieghok verbouwen & update kwekers

Om met de kwekers te beginnen: na de koppeling die vlak voor de de winterse februari sneeuw plaatsvond was het verbazend hoe snel 11 van de twaalf koppels op eieren zaten. We hebben 1 bejaarde duivin op het hok en tsja, die wil wel en vindt het allemaal prima maar heeft net als vorig jaar wat meer tijd nodig! Dat is haar gegund en ze mag die tijd nemen. De anderen zitten lekker te broeden, het is vrij rustig op het kweekhok en ze zitten er mooi bij! We hebben de afgelopen week nog twee versterkingen erbij gehaald: een serie van vier glazen dakpannen ter vervanging van een oud kunststof raampje waar geen licht meer door kwam. Beetje extra licht voor de kwekers kan geen kwaad:) En een mooie doffer afkomstig van Corné van Oeveren, uit de Pastoor en Miss Selene. De Pastoor komt uit de Poulidor en Elique van Arjan Beens en Miss Selene komt uit de Euro Selene van Arjan Beens. We hopen daar knappe jongen uit te kweken!

In tussentijd hebben Andre en ik de overige broedhokken in de keuken in elkaar gezet. Ja, je moet wat want de schuur was nogal fris en het waren per slot bouwpakketten:) Verbazing van de weinige visite die de afgelopen twee weken langs kwam, want ze stonden daarna netjes in de huiskamer opgesteld…. De nieuwe meubeltjes hebben we vandaag toch maar verplaatst en ze hangen nu mooi in ons vlieghok. Ons vlieghok is nu ook ruimer want het bestond vorig jaar nog uit een vlieg- en een kweekgedeelte. Het wandje is eruit, de plafondplaten erboven zijn schoon gemaakt net als de wanden:

Daarna de eerste rij van vier broedhokken erin en al snel volgden de andere rijen:

Andre bevestigd de broedvakken:

Uiteindelijk zijn het twintig broedvakken geworden en op elk frontje hebben we de schuifdeurtjes van een apart kleurtje voorzien. Aan de onderkant krijtbordverf en daarop kunnen we het betreffende koppel met schoolbordkrijt op krijten, dat laatste is een experimentje:) In de toekomst komt eronder over de gehele lengte nog een schotje waarachter eventueel met een deurtje een losse broedschotel te plaatsen is. Na het maken van de foto’s zijn de doffers terug gezet in het hok en het is geweldig om te zien hoe snel de verbazing dan omslaat in een levendig geheel dat van het ene vak naar het andere vliegt!

Ziezo, deze klus zit er weer op, de komende weken mogen ze elke dag weer los en begint het trainen weer, tot de volgende blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *