Koppels samenstellen

In Februari zijn Joke en ik een weekje in Limburg op vakantie geweest en heeft Andre de duiven verzorgt. Ik had het stambomenboek mee op reis genomen en heb na een aantal avonden puzzelen de koppels weer op papier staan. En er zitten door de mix met een aantal kweekduiven mooie koppelingen bij! We starten het vliegseizoen 2022 met zo’n 22 koppels nestduiven waarvan ongeveer de helft jaarling is. De andere helft heeft in 2021 de ZLU vluchten Agen en Narbonne gehad en is inmiddels meerjarig.

De huidige lichting jaarlingen gaat opnieuw mee op deze twee genoemde vluchten en voor de meerjarigen gaan we enkele andere vluchten uitzoeken. Om het puzzelen voor de koppelingen wat ingewikkelder maar ook weer niet te ingewikkeld te maken worden de jaarlingen onderling gekoppeld en de meerjarigen ook onderling waarvan een enkele ook op een kweekduif gekoppeld wordt.

Inmiddels zijn we terug van deze korte vakantie in Limburg met oa. een bezoek aan de duivenvrienden Fam. Nix uit Bocholz en Wahlwiller. Afgelopen weekend zijn Andre en ik naar Baarle Nassau gereden voor het inslaan van de benodigde voeren. Voorlopig is onze voer voorraad aangevuld met kweek – en jonge duivenvoer, nieuwe broedschalen en nestmateriaal, een waterbak (groot model) en wat andere kleinigheden. Je kunt zeggen: laat het kweekseizoen maar beginnen…. maar nee hoor, dat wordt nog even wachten om zo ook het gooien van de eerste pen uit te stellen. De jongen zullen dit jaar op de natoer gespeeld gaan worden.

Een volgende keer zal ik wat plaatsen over het verbouwen van het vlieghok. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *