Januari 2021: Voorbereiden Kweek

Begin van dit jaar zijn we nog even met de auto naar de Firma van Tilburg gereden. Voor de kweek hebben we daar nieuwe broedschotels, nestmatjes, en tabakstelen gehaald. Er was ook nog een mooie voer aanbieding! Met een gevulde achterbak reden we met zonnig weer terug naar Krommenie. Een week daarvoor waren de kwekers al door dierenarts vd. Sluis geënt tegen parathypus, is ook de mest gecontroleerd en alles zag er gelukkig goed uit! Ook de nieuw bestelde broedvakken zijn geplaats en we hebben nu een kweek afdeling met plaats voor twaalf kweekkoppels.

De kweekdoffers en duivinnen zitten nog gescheiden en worden op dit moment bijgelicht. We hopen ze volgende week te kunnen koppelen! Toch wordt het nog een beetje puzzelen om de laatste koppels samen te stellen. Dat zit namelijk zo: voor het kweekhok hadden we vorig jaar nog enkele late jongen uit speciale kweekkoppels gekweekt om dit jaar met eigen materiaal ons kweekhok te versterken. Nu zijn er toch nog wat meer doffers over gebleven dan duivinnen. De doffertjes zijn te mooi om niet uit te gaan kweken, we hebben nog plaats in het kweekhok en dus bekijken we nog of en hoe we aan een enkele mooie duivin kunnen komen.

We missen allemaal natuurlijk de jaarlijkse tentoonstelling die in januari in ons clubgebouw “Zaanstreek Noord” te Wormerveer werd gehouden. Met daarbij vaak nog een bonnen- of duiven verkoop, een hapje en een drankje en iedereen die elkaar weer eens kan spreken op de club! Gelukkig hebben we nog de achtertuin met het duivenhok, wat afwisseling geeft en waar we allemaal weer hopen op het kweken van een mooie ronde jonge duiven! Zodra het kan zal het clubleven weer opgestart worden en kunnen we elkaar weer eens bijpraten. En inmiddels als ik dit schrijf is het bijna weer februari en als dat eenmaal zover is dan komt de voorjaarsmaand weer in zicht! Begint het al te kriebelen?

Als laatste van deze blog nog een nieuwtje van heel andere aard: ons Ollie is bij ons (Joke en Jeroen) komen wonen…. Wie of wat Ollie is? Nou hieronder dan de foto van het knappe mannetje! Hij groeit goed, is ondeugend…., kan ook blaffen, is inmiddels al een poos zindelijk, vindt duiven heel interessant(!), leert van zijn bijna 12 jaar oudere “broer” Spike heeeel veeeel dingen (goede en slechte….), kortom, een soort gezinslid hebben we erbij:) We zullen hem in de toekomst nog wel eens bij het hok zien scharrelen! Tot de volgende blog….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *