Bijna Winter….

Inmiddels begint de temperatuur buiten te dalen, wordt het in de hokken ook wat frisser en krijgen de duiven wat meer trek. We houden ze nog kort en een enkele keer ontsnappen er wat doffers als Andre of ik de deur niet op tijd achter ons dicht gedaan hebben. Hongerig als ze zijn vliegen ze namelijk direct naar ons toe!

Twee weken geleden hebben we nieuwe broedbakken besteld voor zowel de kweek- als de vliegduiven. Zodra we ze kunnen ophalen zullen we eerst het kweekhok daarmee voorzien. Het kweekhok van binnen wat opfrissen, broedbakken en kweekdoffers al in dat gedeelte plaatsen en dan zijn we ruim op tijd voordat er gekoppeld gaat worden. Het zal wel opknappen met een paar knappe broedvakken!

Gisteren zijn we op de club geweest om alle duiven van ons te laten inenten. Alle duiven hebben we zodoende weer eens in de hand gehad en ze zagen er voor in dit stille seizoen prima uit! We hebben er nog een aantal te veel maar dat kan straks nog van pas komen als we gaan koppelen en hier of daar een koppel niet zou willen pakken.

Wekelijks ga ik even naar de markt in Wormerveer en haal daar stronken boerenkool. (zonder worst….) Grappig om te zien dat ze er de eerste keer wat nieuwsgierig maar ook onwennig naar keken. s’Avonds was echter alles op en inmiddels vallen ze erop aan wanneer ik het in het hok ophang! Ook van de mineralen wordt steeds gegeten, het ontbreekt ze aan niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *